På Giraffens förskola arbetar vi temainriktat med olika projekt där de prioriterade områdena matematik, naturvetenskap och språk ingår som ett naturligt inslag. Bemötande är vår styrka och ansiktet utåt liksom gemensamma värderingar och vårt förhållningssätt. Vår lärmiljö är tillåtande och berikande och inspirerar till lärande då vi arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Välkommen att följa vår spännande vardag.

onsdag 3 maj 2017

Projekt rörelse - experiment med maskrosor

Idag har vi på Smulan fortsatt att arbeta med vårt projekt rörelse. Vi tog stjälkar från maskrosor, delade dem på längden och testade att lägga dem i vatten för att se vad som hände. Stjälkarna krullade, till barnens stora glädje, ihop sig! 


Barnen tyckte att det var så spännande och vi jämförde och samtalade kring hur stjälkarna såg ut innan vi la dem i vattnet och hur de såg ut efteråt. Detta ledde oss in på att reflektera kring vad som flyter och inte och barnen testade att lägga i bland annat pinnar och stenar också i vattnet för att se om de flöt eller inte. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar