På Giraffens förskola arbetar vi temainriktat med olika projekt där de prioriterade områdena matematik, naturvetenskap och språk ingår som ett naturligt inslag. Bemötande är vår styrka och ansiktet utåt liksom gemensamma värderingar och vårt förhållningssätt. Vår lärmiljö är tillåtande och berikande och inspirerar till lärande då vi arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Välkommen att följa vår spännande vardag.

måndag 9 oktober 2017

Måndag

Idag har vi på Skorpan introducerat en hel del nytt i vår miljö.
Vi började dagen med att visa och prata om vår nya myshörna med inspiration av hösten. 
I myshörnan för vi vara tre kompisar åt gången, det finns böcker att titta i och passar även perfekt om man bara vill få ligga och vila lite. 

För att göra projektet natur mer synligt i verksamheten så har vi valt att ta in mer naturmaterial på avdelningen, både som barnen kan få använda att skapa med, 
Men även som de kan ha i hemvrån i form av mat när de leker.
Barnens tankar kring vad materialet kan vara för sorts mat:
- köttbullar
- spagetti
- korv
- chokladbollar
- kött
- nudlar 

Vi har även tittat närmare på en kastanj som inte har öppnats än och funderade kring frågorna:
- hur känns det?
- vad finns det i? 

Barnens idéer:
- en igelkott
- det är från en buske
- det är en sån som kastanjer finns i 
För att sedan tillsammans öppna den och se efter vad som fanns i och hur det såg ut inuti


Sist men inte minst så har vi satt upp lite hjälpmedel för barnen när vi ska gå ut, bilder på vilka klädesplagg som passar bäst för dagens utevistelse. Innan vi går ut i kapprummet kommer vi tillsammans med barnen överens om vad de bör ha på sig och sedan sätter en pedagog upp bilder på de aktuella plaggen så barnen kan titta ifall de skulle glömma bort. Såhär såg det ut idag:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar