På Giraffens förskola arbetar vi temainriktat med olika projekt där de prioriterade områdena matematik, naturvetenskap och språk ingår som ett naturligt inslag. Bemötande är vår styrka och ansiktet utåt liksom gemensamma värderingar och vårt förhållningssätt. Vår lärmiljö är tillåtande och berikande och inspirerar till lärande då vi arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Välkommen att följa vår spännande vardag.

måndag 27 november 2017

Värdegrunden

Idag har vi på Skorpan sett första avsnittet ur vår värdegrundsserie "Ugglan och kompisproblemet". Det finns nio avsnitt som vi redan sett en gång och nu ska se om men göra ett större nedslag i. Detta gör vi genom att efter varje avsnitt sitta i mindre grupper med barnen och reflektera kring fyra huvudfrågor, dessa är: 
- Vad hände?
- Vad blev fel? 
- Hur kände kompisen?
- Vad var den bästa lösningen? 
Barnens tankar kring det vi såg:
- Hon tog sönder bordet
- det var inte med flit 
- hon sa inte förlåt på riktigt
- hon lyssande inte på henne
- hon blev ledsen, sur och arg
- man ska fixa, fixa lösningen
- säga förlåt på riktigt och klappa på axeln
- hon behövde bara tänka lite själv, Ugglan är osmart

Senare under dagen tittade vi även närmare på en karta som en av våra kompisar hade med sig hemifrån. Där kunde vi se vart alla kompisar bodde, vilken väg man kunde ta och även spännande öar och massa vatten.

Ute på gården fortsatte arbetet kring landskap, idag blev det ett sandslott med flera vackra torn och en vallgrav runt om. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar