På Giraffens förskola arbetar vi temainriktat med olika projekt där de prioriterade områdena matematik, naturvetenskap och språk ingår som ett naturligt inslag. Bemötande är vår styrka och ansiktet utåt liksom gemensamma värderingar och vårt förhållningssätt. Vår lärmiljö är tillåtande och berikande och inspirerar till lärande då vi arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Välkommen att följa vår spännande vardag.

fredag 6 april 2018

Castor odlarDen här veckan började vi på smulan att titta på en dramatisering av boken " Castor odlar." I boken lägger Castor bönor i blöt som han sedan planterar och vi tänker följa dom stegen som han gör i odlingsprocessen. När vi undersökte bönorna som har legat i vatten så upptäckte vi att de hade blivit större, mjukare och fått fina mönster på skalet.
När de hade legat i blöt i en dag så skulle vi plantera dem. Vi hällde i lite jord i mjölkförpackningen och sen tryckte vi ner bönan i jorden. Nu ser vi med spänningen fram emot vad som kommer hända med bönorna. Vi kommer fortsätta plantera så vi kan få smaka, lukta och känna på olika saker. Vi vill även att barnen ska få en förståelse för var matvarorna som vi köper i affären kommer ifrån.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar