På Giraffens förskola arbetar vi temainriktat med olika projekt där de prioriterade områdena matematik, naturvetenskap och språk ingår som ett naturligt inslag. Bemötande är vår styrka och ansiktet utåt liksom gemensamma värderingar och vårt förhållningssätt. Vår lärmiljö är tillåtande och berikande och inspirerar till lärande då vi arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Välkommen att följa vår spännande vardag.

fredag 27 april 2018

Veckans projektarbete

Den här veckan har vi fortsatt med vårt projektarbete kring natur och odling. Barnen fick nu i veckan välja på att plantera ärtor och solrosor. 

Vi har också fortsatt med boksamtal om boken Lilla frö och frågat barnen om vad de tror att det lilla fröet ska bli. Barnen trodde att fröet skulle bli en blomma eller vinbär. I veckan gick vi också till skogen. Barnen tyckte att det var jätteroligt och de visade ett stort intresse för det som växte där. På ett träd kunde vi se några knoppar och barnen reflekterade över vad det skulle kunna bli. Ett barn trodde att det skulle bli päron och ett annat barn trodde att det skulle bli vinbär. Barnen hittade också flera blommor som de luktade på och undrade vad de hette. 


Vi ser fram emot nästa veckas fortsatta projektarbete och önskar er en trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar